vineri, 20 aprilie 2012


Autoritățile Marii Britanii intenționează să înlocuiască cuvintele “soț și soție” (“husband and wife”) din documentele oficiale cu niște termeni neutri, cum ar fi “parteneri” (“partners”), comunică publicația Telegraph.
sotie sotie antimedia 300x228 În Marea Britanie vor fi interzise cuvintele soț și soție corectitudine politica Înlocuirea cuvintelor „incorecte politic” cu cele neutre are loc în cadrul campaniei pentru legalizarea căsătoriilor persoanelor de același sex. Activiștii mișcării care promovează interesele minorităților sexuale vorbesc și despre introducerea unor modificări în procedura de desființare a unei familii (divorț). Potrivit lor, există situații în care este nepermisă utilizarea cuvintelor “soț și soție”.
De asemenea, potrivit publicației, urmează a fi interzise expresiile “mama și tata” în documentele oficiale.
Potrivit datelor oficiale, actualele blancuri ale documentelor urmează a fi nimicite și înlocuite cu modele noi, ceea ce va necesita cheltuieli suplimentare.
Tendința de înlocuirea termenilor cu sinonime corecte politic persistă în Europa de mai mult timp. În special în anul 2009, în Parlamentul European a fost interzisă utilizarea cuvintelor “doamnă” și “domn”, deoarece, în opinia unor apărătorilor drepturilor omului, această formulă de adresare jignește demnitatea femeii. Pentru același motiv, în Franța a fost interzisă utilizarea termenul de “domnișoară”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu